Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se stalo?

 

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvky

3. ročník otevřeného turnaje v rapid šachu - Memoriál Věry Menčíkové

9. 6. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

 

Turnaj v RAPID šachu Rakovník dne 2.6.2019

6. 6. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

V neděli 2. 6. se hrál v Rakovníku 19. turnaj RAPID na devět kol po dvaceti minutách, Z našeho oddílu hráli tři hráči pan Koblic se čtyřmi body byl z nás nelepší. Pan Tůma a Pucholt získali shodně tři a půl bodu. Nebyla to žádná sláva, ale vzhledem k tomu, že v turnaji hrálo hodně hráčů s vysokým ELO, nedopadlo zase tak špatně. Turnaj se hrál v hezkém prostředí s dobrou organizací, takže jsme si opravdu pěkně zahráli.

 

Výsledky - Bílá věž 2019

18. 4. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

Náš hráč mládežník Vojtěch Švarcbach se 18. 4. 2019 účastnil turnaje pro mládež konaného v městě Slaný. Po celou dobu turnaje se držel na druhé, až šesté šachovnici. Celkem se účastnilo 24 hráčů ze 7 šachových oddílů. Vojta zastupoval náš ŠO Stochov.

Ze začátku se mu dařilo a bodoval, při pátém kole na třetí šachovnici neprokoukl nastraženou léčku protihráče, který za oběť jezdce získal silný útok zakončený matem. Stačilo přitom nebrat jezdce pěšcem, ustoupit napadnou věží pod něj a dát ho do vazby s následným ziskem této figury.

V další šesté partii následoval zisk bodu. Při nástupu do posledního kola dostal Vojta druhého nejsilnějšího hráče. Hra začala hodně zostra a soupeř nebezpečně Vojtu tlačil a na šachovnici měl značnou prostorovou převahu s následným ziskem kvality. Pak Vojta vyrovnal hru díky zisku dámy a jezdce soupeře. V závěru hry měl Vojta dámu a koně, proti dvěma věžím a střelci soupeře. Nicméně nenašel možnost aktivní hry a soupeř rozehrál svoje věže a Vojta bohužel musel složit zbraně.

Nicméně 6 místo z 24 hráčů je pěkné a nemá se za co stydět. Příště se už snad dočká medailové pozice.

 

O přeborníka SK DDM Slaný v rapid šachu 2019

14. 4. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

 

Memoriálu Pavla Kumníka 20. ročník

6. 4. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

Výsledky

 

 

Regionální soutěž "B"

2. 4. 2019

| Rubrika: Co se stalo?

Regionální soutěž - skupina B

Ročník 2018-2019

Náš oddíl obsadil 4. místo