Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. Zlatá Praha Rapid Open

17. 6. 2023

17. června se v Praze v rámci 18. ročníku festivalu Zlatá Praha odehrál turnaj v rapid šachu, které ho se zúčastnilo celkem 128 hráčů z 8 evropských zemí. Na startovní listině, která čítala 5 mezinárodních mistrů a 5 FIDE mistrů, měl zastoupení náš oddíl na 31. místě, které patřilo Pavlu Padevětovi, a na 56. pozici, kde startoval Zdeněk Morávek. Ten po devíti odehraných kolech nasbíral 4,5 bodu a obsadil stejnou příčku, jakou měl na startu.

I přes velký počet startujících došlo k tomu, že se oba naši hráči utkali, ve 4. kole Morávek bílými figurami zahájil hrou tří jezdců, ale Padevět se postupně dostával do poziční výhody, kterou nakonec proměnil v zisk celého bodu. Díky 6 bodům, které měl na svém kontě na konci turnaje, obsadil celkové 21. místo. Turnaj vyhrál mistr FIDE Jakub Vojta se ziskem 7,5 bodu. Stejně jako on měl i jeho otec na druhém místě, FM Tomáš Vojta a třetí v pořadí, Miroslav Muroň, byl nejlepší ze skupiny sedmibodových hráčů.

Celkové výsledky jsou k dispozici zde. Případným zájemcům mohu zaslat i databázi partií z prvních 16 šachovnic, online jsou k dispozici zde.