Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. ročník Rakovnického rapidu

4. 6. 2023

23. ročník Rakovnického rapidu

Stejně jako loni se první červnovou neděli vydali stochovští hráči do Rakovníka na 23. ročník turnaje v rapid šachu. Do turnaje hraném v tempu 2x20 minut se přihlásilo 52 hráčů z téměř dvou desítek oddílů. ŠO Stochov tentokrát reprezentovali Jurij Tichonov (10. nasazený), Pavel Padevět (17.), Zdeněk Morávek (27.) a Martin Pucholt (28).

Los prvního kola posadil Z. Morávka na 1. šachovnici proti nejvýše nasazenému Pavlu Freislerovi (ELO 2204) z ŠK Kladno a hned vedle na 2. šachovnici M. Pucholta proti Jindřichu Novákovi (ELO 2090). Jejich soupeři nezaváhali a stochovská dvojice si musela na výhru shodně počkat až do dalšího kola. Do obědové přestávky se lépe dařilo Morávkovi, který ve 4 kolech nasbíral 2,5 bodu a patřilo mu průběžné 17. místo. Pucholt se ziskem 2 bodů byl po 4. kole na děleném 30. místě spolu s P. Padevětem, kterému se start v prvním kole sice podařil, ale ve druhém podlehl J. Novákovi. Ve třetím opět bodoval, ale ve čtvrtém před pauzou podlehl mladému Dominiku Novotnému (ELO 1358) z Karlovarského Šachklubu Tietz. Nejlepší výkon předváděl J. Tichonov, který ve 4 kolech nasbíral 3,5 bodu a v průběžném pořadí mu patřila 3. příčka.

Situace po obědě se pro M. Pucholta a Z. Morávka nevyvíjela dobře. V dalších 5 kolech nasbírali po 2 bodech, což jim stačilo na 32. a 26. místo. P. Padevět naopak uhrál 3 výhry za sebou a v předposledním kole mu los přisoudil J. Tichonova, který získal 1,5 bodu. Tento vzájemný souboj byl na turnaji jediným, kdy stáli naši hráči proti sobě, což se často nestává – většinou proti sobě odehrají několik partií. I přes převahu Tichonova nakonec partie skončila remízou a když oba hráči remízovali i v posledním kole, skončili se shodným počtem 6 bodů. J. Tichonov díky lepšímu pomocnému hodnocení obsadil konečné 4. místo, P. Padevět skončil 7.

Celý turnaj vyhrál IM P. Freisler se ziskem 7,5 bodu, druhý skončil J. Novák se 7 body a na třetí příčce se umístil FM Zdeněk Hába.

Kompletní výsledky jsou k dispozici zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář