Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílá věž 2024

28. 3. 2024

Bílá věž 2024

Zelený čtvrtek před prodlouženým velikonočním víkendem byl pro nejmladší šachisty a šachistky, kteří zavítali na tradiční slánský turnaj Bílá věž 2024. Celkem 29 dětí a mládeže ve věku 7-16 let se utkalo v tempu 2x15 minut. Tyto rapidové turnaje hrané švýcarským systémem na 7 kol v minulosti svědčily našemu juniorovi Tondovi Ševčíkovi, takže jsme netrpělivě čekali na závěrečné výsledky.

V prvních dvou kolech dokázal zvítězit, nejprve proti Lukáši Kellerovi ze Pcher, poté proti Kryštofu Jandáčkovi ze Sokola Buštěhrad. Ve třetím kole ho čekal první nasazený buštěhradský Michal Urbánek a Tonda musel poprvé kapitulovat. Prohra ho naštěstí nezlomila a další tři kola dokázal zvítězit. Po šesti kolech měl na svém kontě úžasných pět bodů a patřila mu druhá příčka za vedoucím Urbánkem.

V posledním kole se rozhodovalo o medailích a Michal Urbánek si svým sedmým vítězstvím neomylně došel po celkové první místo v turnaji. Tonda Ševčík v posledním kole podlehl Ondřeji Ulrichovi z Buštěhradu a ten ho tím odsunul z druhé příčky na místo třetí. Všem patří veliká gratulace!!!

obrazek-whatsapp--2024-03-28-v-14.39.13_1242bd25.jpg