Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Pavla Kumínka - 21. ročník

21. 5. 2022

Po dvouleté pauze se v sobotu 21. května 2022 konal 21. ročník Memoriálu Pavla Kumínka, který pořádá ŠO TP NOVA Kladno. Z historických záznamů lze zjistit, že přesně před dvaceti lety se vítězem 3. ročníku stal Robert Tůma a v roce 2017 v 18. ročníku obsadil Martin Pucholt třetí místo. I letos se oba dva zúčastnili a na startovní listině je z našich hráčů doplnil Pavel Padevět a Zdeněk Morávek, který sice není kmenovým hráčem Stochova, ale v uplynulé sezóně se jej podařilo získat na hostování z Šachového klubu Teplice.

Ve druhém kole se podařilo P. Padevětovi remizovat s jedním z favoritů, Jindřichem Trejbalem st. (ELO 1942) a v následujícím kole stejného výsledku dosáhl M. Pucholt v pěkné koncovce proti Petru Gutmanovi (ELO 2066). Ve 4. kole proti sobě los svedl P. Padevěta a bývalého hráče stochovského oddílu Jiřího Míška (ELO 1930), který v prvním kole porazil Roberta Tůmu. P. Padevět dokázal i proti tomuto hráči uspět a po polovině turnaje se dělil s J. Trejbalem o první a druhé místo.

V šestém kole Padevět opět remizoval, tentokrát s Richardem Jermanem (ELO 2016), a vzhledem k lepšímu pomocnému hodnocení se s 5 body ujal vedení v turnaji. Morávek se díky čtyřem bodům propracoval na průběžnou pátou pozici. V posledním kole se Morávkovi podařilo takticky remizovat s Trejbalem a obsadil celkově čtvrté místo. Padevět v posledním kole nedokázal uhrát remízu potřebnou k celkovému vítězství v turnaji a po prohře s Gutmanem skončil třetí.

Martin Pucholt se střídavými úspěchy nakonec posbíral 3,5 bodu a obsadil 10. místo, Robert Tůma skončil se 3 body 12.

Výsledky turnaje: http://chess-results.com/tnr640400.aspx?lan=5&art=1