Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězství v Regionální soutěži A 2022/23

19. 2. 2023

Ačkoliv se to v průběhu letošní uplynulé sezóny zdálo být nemožné, našemu týmu se nakonec podařil malý zázrak. Původní záměr ovládnou celou soutěž nám zhatil mobil jednoho hráče, který ho zapomněl vypnout a tím si vykoledoval dvě kontumace. Oba tyto zápasy skončily naštěstí remízou, to však stačilo Buštěhradu C k tomu, aby se pevně ujal vedení, zvláště když jedna z těch kontumací přišla ve vzájemném zápase s námi.

V lednu se situace zkomplikovala v 7. kole, když jsme nečekaně doma prohráli s týmem z Kralup 1:4. Naštěstí pro nás ten den podlehli i buštěhradští stejným výsledkem v Odolené Vodě. Jejich dvoubodový náskok na nás se díky tomu nezvýšil, ale dvě kola do konce už nedávala moc možností k jeho eliminaci. V předposledním kole obě družstva vyhrála v poměru 3:5:1,5. Poslední kolo bylo podle předpokladů pro nás snadné, přijel poslední tým z tabulky a po rychlém vítězství 4,5:0,5 už záleželo jen na výsledku soupeře.

V posledním kole dosud suverénní Sokol Buštěhrad C překvapivě podlehl v Neratovicích 1:4 a díky tomu jsme se o jeden bod posunuli na konečnou první příčku.

Po devíti zápasech se tedy podařilo zopakovat 13 let staré vítězství v soutěži, což nám zaručuje možnost postupu do Regionálního přeboru v následující sezóně. Z tehdejšího týmu hrají již jen pánové A. Červenka, R. Tůma a M. Zoula. Nejen jim patří poděkování, ale i hráčům novým nebo staronovým. V průběhu sezóny se několikrát v sestavě objevil navrátilec J. Tichonov a v posledních dvou kolech nastoupili dva hráči, kteří budou v následujících letech platnými oporami týmu - pan E. Kotelenský a mladý Tonda Ševčík. Naopak první dvě kola odehrál pan V. Hruška, který dokázal uhrát jeden cenný bod. Děkuji i ostatním nepostradatelným hráčům: M. Pucholtovi, Z. Morávkovi a T. Zelenkovi.

 

Pavel Padevět

kapitán týmu